Како македонецот го измамил ѓаволот?

Loading...

Си биле Американец, Македонец и Французин. Се возеле во едeн брод и кога стигнале на сред океан испаднал ѓаволот и им рекол:- Ајде сега сите да фрлите по еден предмет во океанот и после 10 минути јас ќе се фрлам во океанот да го барам, ако ја најдам ве јадам.Прв бил Американецот, барал, барал во торбата и нашол една игла, ја фрлил. После 10 минути ѓаволот се фрлил во океанот и ја нашол иглата и го изел американецот.Следен бил Французинот. Скинал едно влакно од косата и го фрлил. По 10 минути ѓаволот се фрлил и го нашол и го изел и него.Македонецот извадил нешто бело од џебот и го фрлил. Ѓаволот се насмевнал, а Македонецот рекол: – Ова нема да можеш да го најдеш. По 10 минути ѓаволот се фрлил и барал 1 саат, 2 саати, 5 саати, 1 ден го немало ѓаволот. Излегол од и рекол:- Добро тебе не те јадам, спасен си само кажи ми што фрли?И овој македонецот рекол: – Ти кажав дека не можеш да го најдеш, фрлив шумеча таблета.Си биле Американец, Македонец и Французин. Се возеле во едeн брод и кога стигнале на сред океан испаднал ѓаволот и им рекол:- Ајде сега сите

loading...