Како настанало името Филип?

Loading...

За сите оние кои се викаат Филип ..
Како настанало името Филип?
Таткото сакал да го крсти детето Ф, а мајката П. Дедото стоел од страна и повторувал Ф или П, Ф или П итн. се до оној моментот кога решиле дека дедото е во право!!!
 За сите оние кои се викаат Филип ..
Како настанало името Филип?

loading...
Loading...