Како настанало презимето Кајмакоски?

 
 
Сте се запрашале ли како настанало презимето Кајмакоски? 
 
  
А чекај, Кајмакоски е поради КАЈМАК или прадедо му и прабаба му јаделе чорба и оваа рекла “Имат коски во чорбана“ и овој рекол „Кај ма коски?“
  
А чекај, Кајмакоски е поради КАЈМАК или прадедо му и прабаба му јаделе чорба и оваа рекла “Имат коски во чорбана“ и овој

Пронајдете не на следниве мрежи: