Колку се два плус два?!

Loading...

Математичар, сметководител и економист се пријавуваат за исто работно место. Менаџерот го повикува прв математичарот и го прашува: – Колку се два плус два?- Четири.Менаџерот пак прашува:- Четири, точно? Математичарот го погледнува менаџерот зачудено и вика: – Да, четири, точно.Менаџерот после него го повикува сметководителот и го прашува истото прашање:- Колку се два плус два?Сметководителот одговара: – Во просек, четири – додај одземи 10 проценти, но во просек четири.И на крајот менаџерот го повикува економистот и го прашува истото прашање:- Колку се два плус два?Економистот станува, ја заклучува вратата, ги спушта ролетните, седнува до менаџерот и му вика: – Колку ти би сакал да бидат?Математичар, сметководител и економист се пријавуваат за исто работно место. Менаџерот го повикува прв математич

loading...