Македонско – Турски речник: Како се вика на турски…?

Како се вика на турски…- кока кола во лименка – бардак тенеќе катран боза
– терминатор – ефенди саде челик
– полицаец – Ефенди пендрек
– полицаец со токивоки – Ефенди пендрек со тужибаба
– кошаркарски судија – баскет кадија
– кошаркарско игралиште – баскет авлија
– сауна – с'клет шпајз
– кондом – лезет ластик
– жмигавец – ишарет ламбе
– тенк – беља багер- кока кола во лименка – бардак тенеќе катран боза
– терминатор – ефенди саде челик
– полицаец – Ефенди пендрек
– полицаец

Пронајдете не на следниве мрежи: