Одлучил Трпе да замине на печалба година дена. Арно ама, на Трпана ѝ поставил еден услов…

Loading...

Одлучил Трпе да замине на печалба една година и ѝ дал дозвола на Трпана дека ќе може да го изневерува додека го нема…Одлучил Трпе да замине на печалба една година и ѝ дал дозвола на Трпана дека ќе може да го изневерува додека го нема.
Но, поставил еден услов – по секоја прељуба Трпана да закова по една шајка на врата.
Поминала една година и Трпе се вратил дома.
Првата работа која ја направил била да провери во каква состојба е вратата.
Бил пресреќен кога забележал дека на вратата се заковани 5 шајки:
– Трпано мори, ти мене многу малку си ме изневерувала.
Трпана му возвратила:
– Ова е друга врата. На старата повеќе немаше место каде да заковам шајка…

loading...
Loading...