Отишол малиот Перица со татко му во дуќанче за да купат пиво. Кога стигнале Перица почнал да плаче за да му купи мастика…

Отишол малиот Перица со татко му во дуќанче за да купат пиво. Кога стигнале Перица почнал да плаче за да му купи мастика. – Ајде татооооо купи ми мастикаааа!
Отишол малиот Перица со татко му во дуќанче за да купат пиво. Кога стигнале Перица почнал да плаче за да му купи мастика. – Ајде татооооо купи ми мастикаааа!
Татко му има краток фитиљ, па му се налутил одма:
– Бегај бе таму мали каква мастика!
Но, Перица не се откажува и го влече за панталоните.
– Ама само 5 денари татоооооо
Па татко му попуштил и му купил мастика. Малиот Перица ја ставил во уста направил балон, но балонот му пукнал.
Татко му му врзал шамар и му рекол: Несреќо една, што и да ти купам – уништуваш!Отишол малиот Перица со татко му во дуќанче за да купат пиво. Кога стигнале Перица почнал да плаче за да му купи мастика. – Ајде татооооо купи ми м

Пронајдете не на следниве мрежи: