Отсега ќе можете да работите во Германија, Норвешка и Шведска со македонски пасош

Loading...

Од сега и Македонците без бугарски пасош ќе можат да работат во некои земји на Европската унија, како Норвешка, Шведска и Германија.Со посета на сајтот, ec.europa.eu/eures, можете да најдете вработување на еден од огласите кои се објавени.
За да се замине во Шведска потребен е само пасош, а останатите услови се договараат со работодавецот. Доволно е само еден член од семејството да најде работа и потоа може да ги повлече и останатите членови.
Речиси идентично е и заминувањето во Норвешка. Таму се работи 7 ипол часа дневно, а работниците добиваат 30 дена одмор.
www.jobboerse.arbeitsagentur.de – ова е веб страната за работа во Германија.Со посета на сајтот, ec.europa.eu/eures, можете да најдете врабо

loading...