Ова е најсмешниот виц на светот според науката!

Loading...

Британскиот истражувач Ричард Вајзман напорно работел за да успее да ја открие самата срж на хуморот и дошол до фасцинантни научни заклучоци. Наводно, најсмешно животно е патката.Британците сакале нешто посув хумор, додека Американците се склони кон агресија, пренесува Б92.
Меѓутоа, најважен дел од неговото истражување било откривањето на најсмешниот виц на светот.
Вајзман прашал милион лица да го понудат своето мислење.
„Свесен сум за опасноста што беше вмешана кога прашав милион лица да дадат свое мислење за тоа како гласи најсмешниот виц на светот“, изјавил тој.
А ова, барем судејќи според нивните гласови, беше победникот:

„Двајца ловџии се наоѓале во шума кога едниот од нив ненадејно паднал. Не дишел, па неговиот пријател решил да повика помош. Кога се јавил во службата за спасување, изјавил дека неговиот пријател е мртов и побарал совет. Операторот му одговорил – „Смирете се, господине. Прво уверете се дека навистина е мртов“. Потоа следувала тишина и гласен истрел. „Добро, што сега?“, било следното прашање на другиот ловџија.Британците сакале нешто посув хумор, додека Американците се склони кон агресија, пренесува Б92.
Меѓутоа, најважен дел од неговото истражува

loading...
Loading...