Паметни и будали

Паметните луѓе секогаш се полни со сомнеж – објаснува професорот по филозофија. – Додека будалите секогаш се совршено уверени.
– Дали сте сигурен? – прашува Трпе.
– Апсолутно – вели професорот.Паметните луѓе секогаш се полни со сомнеж – објаснува професорот по филозофија. – Додека будалите секогаш се совршено

Пронајдете не на следниве мрежи: