Перо бил на умирање, а жена му седела покрај него. Погледнал кон неа и…

Loading...

Перо бил на умирање, а жена му седела покрај него. Погледнал кон неа и со тивок глас и рекол:
 
 Перо бил на умирање, а жена му седела покрај него.
Погледнал кон неа и со тивок глас и рекол:
„Морам да ти кажам нешто“.
„Немој сега да се заморуваш со зборување“ – му одговорила таа.
„Не“ – инсистирал Перо.
„Сакам да умрам мирен. Спиев со твојата сестра, твојата најдобра пријателка, нејзината пријателка и мајка ти.“
„Знам“ – одговорила.
„Сега само опушти се и дозволи му на отровот да делува.“Перо бил на умирање, а жена му седела покрај него.
Погледнал кон неа и со тивок глас и рекол:
„Морам да ти к

loading...
Loading...