Побарала учителката од учениците да напишат по еден збор и да го објаснат…

Loading...

Побарала учителката од учениците да напишат по еден збор и да го објаснат. Се јавил малиот Трпе да го прочита својот збор…Се јавил малиот Трпе да го прочита својот збор:
-Ајде Трпе.
-Перверзија, рекол Трпе.
Учителката го прекинала:
-Добро, ајде сега објасни го тој поим, но да не употребиш ниту еден безобразен збор како што инаку умееш да го правиш тоа.
-Важи, рекол Трпе.
-Замислете две жени како одат по улица и лижат сладолед. Едната го лиже, а другата го гризе. Која од нив е мажена?
Учителката се замислила, па се вцрвенила и на крај рекла:
-Таа која го гризе.
Како од топ, Трпе ѝ возвратил:
-Не! Мажена е таа што носи бурма. Тоа што вие го помисливте, е тоа е перверзија!Се јавил малиот Трпе да го прочита својот збор:
-Ајде Трпе.
-Перверзија, рекол Трпе.
Учителката го прекинала:
-Добр

loading...
Loading...