Пораки

Трпе навечер се вратил од работа, а на маса видел испишано ливче со порака од Трпана: – Мајка ми е болна, кај неа сум.
Трпе воздивнал и тргнал кон фрижидерот на кој повторно нашол ливче со порака: – Храната е направена, во фрижидерот е, само подгреј ја во шпоретот.
По вечерата Трпе сакал да си легне, кога на креветот нашол ново ливче со порака: – Сонувај ме.
На Трпе му се здосадиле ливчињата со пораки од сопругата, станал, се облекол, а кога сакал да ги обуе чевлите, повторно нашол ливче: – Каде си тргнал?Трпе навечер се вратил од работа, а на маса видел испишано ливче со порака од Трпана: – Мајка ми е болна, кај неа сум.

Пронајдете не на следниве мрежи: