Разговарале две болви. Едната ја прашува другата…

Loading...

Разговарале две болви. Едната ја прашува другата: “И, како си помина синоќа?“. Другата на ова и одговорила: “Епа, вака:
 Разговарале две болви. Едната ја прашува другата: “И, како си помина синоќа?“. Другата на ова и одговорила: “Епа, вака:
Бев на концерт. Прво се сместив во брковите на диригентот, имав преубав поглед и концертот беше навистина добар.
Си седам така си уживам и диригентот одеднаш кивна, па јас летнав меѓу градите на пејачката.
Таму беше многу жешко и лизгаво, а јас се лизгав се подлабоко и подлабоко, и на крајот се онесвестив затоа што останав речиси без воздух! “
… И, што се случи потоа? – прашува првата.
“Епа, утринава пак се разбудив во брковите на диригентот!“Разговарале две болви. Едната ја прашува другата: “И, како си помина синоќа?“. Другата на ова и одговорила: “Епа, вака:
Б

loading...
Loading...