Се договориле Дончо и Донка кога ќе им се посака „онаа работа“ да се договараат со шифра за да не можат децата да ги разберат…

Loading...

Се договориле Дончо и Донка кога ќе им се посака “онаа работа” да се договараат со шифра за да не можат децата да ги разберат. Шифрата им била банка.И така му се присакало на Дончо и и вели на жена му:- Донке банката отворена ли е?- Не бе Дончо не е.Се договориле Дончо и Донка кога ќе им се посака “онаа работа” да се договараат со шифра за да не можат децата да ги разберат. Шифрата им била банка.И така му се присакало на Дончо и и вели на жена му:- Донке банката отворена ли е?- Не бе Дончо не е.Поминало некое време и Дончо пак:- Донке мори се отвори банката?- Не бе Дончо, уште не се отвори.По некое време и се посакало и на Донка и вели:- Дончоооо! Се отвори банката!- Е се отвори Донке, се отвори… Aма курсот на девизите падна…Се договориле Дончо и Донка кога ќе им се посака “онаа работа” да се договараат со шифра за да не можат децата да ги разберат. Шифрата им била банк

loading...