Се пријавиле Трпе од Македонија, Христо од Бугарија и Јорго од Грција на некое шоу за прежививање…

Loading...

Се пријавиле Трпе од Македонија, Христо од Бугарија и Јорго од Грција на некое шоу за прежививање…Се пријавиле Трпе од Македонија, Христо од Бугарија и Јорго од Грција на некое шоу за прежививање.
Им дале по еден нож и ќибрит и ги оставиле на едно пусто острово.
Шетал Христо цела ден и не можел да најде ништо за јадење.
Пошто бил веќе гладен си рекол, дај ќе му предложам на Трпе, нели сме еден народ, да го отепаме Јорго и да се најадиме.
Го бара Трпе и го гледа како пале оган, па одоколу му вика:
– А бе Трпе, мене виа Јорго ич не ме бендисуе.
– Добро бе, ако не те бендисуе, не мора да јадиш?Се пријавиле Трпе од Македонија, Христо од Бугарија и Јорго од Грција на некое шоу за прежививање.
Им дале по еден нож и ќибрит и ги остави

loading...
Loading...