Се враќа Блажо од војска после две години оди дома и Мара одма го легнува во кревет…

Loading...

Се враќа Блажо од војска после две години оди дома и жена му одма го легнува во кревет но овој запира и ѝ вика ајде малку да прошетаме..Се враќа Блажо од војска после две години оди дома и Мара одма го легнува во кревет но овој запира и ѝ вика ајде малку да прошетаме..
Излегуваат на ливадата и ѝ вика:
– Маро го гледаш ли ова прекрасно небо ?
– Да го гледам
– Ги гледаш ли овие прекрасни борови ?
– Да ги гледам Блажо, ајде побрзо да идеме у кревет
– А ги гледаш ли овие убави дабови ?
– Добро ги гледам и?
– Е гледај ги внимателно и запомни ги зошто наредните два месеци ке го гледаш само таванот…Се враќа Блажо од војска после две години оди дома и Мара одма го легнува во кревет но овој запира и ѝ вика ајде малку да прошетаме..
Излег

loading...
Loading...