Статус на денот на Фејсбук: „Ова ли е живот?!“

Loading...

Статус на денот на Фејсбук!Завчера бев на утакмица,
Маќеџонија – Шкотска,
ама онака, најозбилно.
 
Одеднаш, у 70 минута,
формација 4-4-2
со тројца напаѓачи.
 Нашиот селектор се’ фрли на една карта,
а тој ни карта има, ни компас,
ни пенкалото му пишуе.
 
Башка нашиве фудбалери
не знаат да смират топка на груди.
 Епа зошто бе?!
 Па нашиве кошаркари
знаат да смират топка на груди бе!
 
Па што тогаш сакате од фудбалот бе?!
 Што сакате од спортот бе?!
 Што сакате од култура бе?!
 Па вака ли бе во европска унија бе?!
 Па ова ли е економија бе?!
 Ова ли е политика бе?!
 Ова ли е држава бе?!
 
Па една пирошка да јадам ме кошта 60 денари бе.
 Па на автобуска чекам пола саат бе.
 Па пивото го поскапеа бе.
 Па чорапите ми се скинати бе.
 Па ракија немам бе.
 Па телевизорот ми цркна бе.
 Па компјутерот автоматски
 ми се рестартира бе.
 Па од Т-Мобиле ми викаат имам
 уште 23 денари а само што ставив
 100 денари кредит бе.
 Па нарачувам капричиоза
 а овие заборавиле печурки да стават бе.
 Па по стоти пат клучевите ги губам бе.
 Па гаќите ми се скинати бе.
 Па батеријата на лаптопот
10 минути ми трае бе.
 Па на одмор немам отидено бе.
 Па таман си се расположил у друштво
 
а девојка ми ми кажува дека е трудна бе.
 Па таман мислиш дека дедо ти
 ќе ти го препише станот
а он го препишува на швалерката бе.
 Па таман мислиш твоите дома се средиле
 а они се разведуваат бе.
 Па никад не сум нашол пари на тротоар бе.
 Па прозорот не ми се затвара ко шо треба бе.
 Па DVDто не ми чита mp4 бе.
 Па се си мислев дека фрлив ѓубре
 али не сум фрлил бе.
 Па идам у продавница и тој пред мене
 го купува последниот чипс бе.
 Па играм у кладилница, све фаќам,
 последната ме е*е бе.
Па мајка ми ме вика џаболебар бе.
 Па гаќите ми се скинати бе.
Па ова, живот ли е бе?!Завчера бев на утакмица,
Маќеџонија – Шкотска,

loading...
Loading...