Ознака: Анкета

Вести

Околу 80 проценти од граѓаните не веруваат на „партиските лидери“

Околу 80 проценти од граѓаните не веруваат на „партиските лидери“ Вчера се појави анкетата на ИРИ (интернационален републикански институт), кој е традиционално поблизок до десницата според својот идеолошки фундамент. На […]

Вести Коментари

ИРИ: Заев има поголема доверба од Мицковски, најново истражување

ИРИ: Заев има поголема доверба од Мицковски, најново истражување Истражувањето е спроведено за потребите на ИРИ (меѓународен републикански институт) помеѓу 2 февруари и 6 март 2020 година. Податоците се собрани преку […]

Издвојуваме

ПУЛС24 анкета, ве прашавме кој треба да биде премиер?!

ПУЛС24 анкета, ве прашавме кој треба да биде премиер?! Прашањето гласеше: Ајде да видиме. Имате можност да се произнесете. Резултатите во понеделник ќе ги објавиме во текст на порталот. Притоа […]

Издвојуваме

ПУЛС24 АНКЕТА: Граѓаните ја поддржуваат ЕУ патеката на Македонија и ги поздравија преговорите

Граѓаните ја поддржуваат ЕУ патеката на Македонија и ги поздравија преговорите Пред три дена ве прашавме: Денеска се отворија преговори со ЕУ. Со Лајк ако го поддржувате процесот, додека со […]

Вести

Анкета: 67% од светската популација се плаши од КОРОНА ВИРУСОТ

Со глобално истражување за Ковид 19 излезе Брима Галуп според која 67 проценти од светската популација стравува од новиот вирус, дел од граѓаните стојат зад своите влади, дел ги критикуваат […]

Занимливости

ШОКАНТНИ РЕЗУЛТАТИ од анкета: Повеќе верувате во Господ или во вонземјани

Британците повеќе веруваат во вонземјани отколку во постоење на Господ! Испитувањето е спроведено на 1500 возрасни лица и 500 деца (на возраст од 8 до 12 години), покажа дека повеќе […]

Вести Интервјуа

Гордана Силјаноска прегазена, Филип Петровски убедливо води на сите анкети

Филип Петровски води убедливо пред Гордана Силјановска на анкетите… Имено две анкети беа направени на социјалните мрежи во последните два дена од лица блиски на „белата палата“. Првата беше избришана […]

Вести

Телма анкета: Заев три пати попопуларен од Мицковски. Тактизирањето очигледно не проаѓа кај гласачите

Зоран Заев е најпопуларен лидер со над 21 отсто од граѓаните кои се изјасниле дека имаат доверба во него. Тоа е два пати повеќе или 14 процентни поени повеќе од  […]

Вести

75% од Македонците се против договорот со Грција

Анкетата која за МКД.мк минатата недела ја спроведе агенцијата Мaркет висион врз репрезентативен примерок од 1200 испитаници покажа дека дури 74,5% од Македонците не го поддржуваат договорот со Грција. Од […]

Избор на уредникот

ОМД направија анкета, повеќе од 85 проценти од Македонците се против промена на името

Обединетата македонска дијаспора (ОМД) во периодот 12-22 март 2018, со цел да го сознае мислењето на македонскиот народ, спроведе научна анкета со 10 прашања кои задираат во суверенитетот и унитарноста […]