Ознака: Велигден

Живот

Внимавајте да не се омрсите: Ова е храна која НЕ Е ПОСНА, а убедени сте во спротивното!

Почна големиот велигденски пост, а се повеќе луѓе се одлучуваат да постат.  Постојат многу недоумици што е дозволено да се јаде во тие денови, а што не е. Кога се […]

Занимливости

Доколку одлучите да постите, задолжително сторете ги овие работи!

Денот по Прочка е чист понеделник кога почнува големиот велигденски пост. На овој ден се чисти куќата, особено се внимава садовите за храна да се измијат и испоснат од мрсното. […]