Ознака: вработување

Вести

Ќерката на Тито Петковски вработена во Владата како специјален советник

Владата на Република Македонија продолжува да вработува партиски кадри. Ќерката на Тито Петковски, Маја Петковска е вработена во владата на СДСМ како специјален советник, велат до владата за „Курир“. Информациите […]

Вести

Над 43 илјади нови вработени со владините мерки

Околу 43 илјади лица се вработени досега во Македонија преку владините мерки за вработување, а за годинава се планирани уште нови 10 илјади.– Досега остварените вработувања зборуваат дека сме направиле […]

Вести

Груевски: Со проектите „Македонија вработува“ и „Македонија 2“ вработени повеќе од 25.000 лица

Проектот „Македонија вработува 2“ тече одлично. Тој започна на 28 јуни минатата година, што значи дека сега на 27 јуни ќе заврши. Досега од овој проект се вработени околу 6.000 […]

Вести

Проект за зголемување на вработувањето лица со попреченост

„Центар за вработување на лица со хендикеп“ е новиот проект што почнуваат да го реализараат Стопанската комора на Македонија и „Полио Плус – движење против хендикеп“. Проектот е дел од […]

Вести

Нови 10.000 работни места со оперативниот план за вработување

Нови 10.000 работни места  со  оперативниот план за вработување„Ова е веќе 11-ти оперативен план, и со тоа можеме да кажеме дека созреавме како Агенција и држава во креирање на активни […]

Вести

Арсовска Томовска: До формирање влада, нема нови вработувања

Додека не се формира влада, не може да се објавуваат огласи за редовни вработувања на неопределно време, изјави денеска министерката за информатичко општество и администрација Марта Арсовска Томовска.– Постои законска забрана, до […]

Вести

Груевски: Продолжуваме да работиме за сите граѓани.

Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ го усвои новиот оперативен план за активни програми и мерки за вработување преку кој ќе се креираат најмалку 5.000 нови вработувања, притоа несметајќи го ефектот од […]