Ознака: глад

Живот

Еден дел од светската популација се прекумерно дебели, други умираат од глад

Доколку продолжат сегашните нездрави трендови во исхраната, повеќе од четири милијарди луѓе би можеле да бидат со прекумерна тежина до 2050 година, од кои 1,5 милијарди би страдале од прекумерна […]

Живот

Никогаш не легнувајте гладни, еве каков хаос можете да направите во организмот!

Што се случува во нашето тело кога одиме на спиење со празен желудник? Многумина одат во кревет со празен желудник, не јадат со часови пред спиење. Без оглед на причината, […]

Кулинарство пулсот на трпезата

Постојано нешто ви се грицка – од досада или од глад?

Овие 4 закуски не се само здрави, туку ни помагаат и да одржиме витка линија. Сушени смокви Тие се првиот извор на баласт супстанции. Го снабдува телото со потребната енергија, […]