Ознака: карамела

Кулинарство

Десерт од карамела и чоколадо кој ќе ве воодушеви

Овој рецепт е моментално многу популарен на интернет, што не е ни чудно бидејќи ќе ви се отвори апетит само кога ќе ги прочитате состојките. Познат како „милионерски колач“, десертот […]

Кулинарство

ПРЕВКУСНА торта со карамела!

Подгответе го овој превкусен десерт…Со­стој­ки: Пос­ни бис­кви­ти (500-600 гра­ма) 3-4 су­пе­ни ла­жи­ци сла­тко или мар­ма­лад од пор­то­кал 2-3 су­пе­ни ла­жи­ци мар­ма­лад од кај­си­ја 100 гра­ма пос­на чо­ко­ла­да 400 гра­ма ше­ќер […]