Ознака: книги

Издвојуваме Култура

ТАЖНО: Се намалува бројот на библиотеките и читателите

ТАЖНО: Се намалува бројот на библиотеките и читателите Според податоците на Државниот завод за статистика и според Kласификацијата на библиотеките, во Република Северна Македонија постојат национални, високошколски, специјализирани, неспецијализирани (општонаучни), […]

Книготека

МУДРОСТА НА КОНФУЧИЈ

НОВО ОД „МАКЕДОНИКА ЛИТЕРА“: „МУДРОСТА НА КОНФУЧИЈ Научете да бидете врвен лидер“ од Каспер Ших Врвна книга за врвно лидерство, заснована на доблестите на конфучијанската мудра мисла. Оваа поучна книга […]

Книготека

„СО ЉУБОВ ОД ПАРИЗ“ – МАГИЧЕН РОМАН ЗА СЕКОЈА ДЕВОЈКА КОЈА НЕКОГАШ ЈА СОНУВАЛА БЛЕСКАВАТА СВЕТЛИНА НА ПАРИЗ

Александра Потер е авторката која стои зад 11 книги кои котираа високо на листата на најпродавани книги во светот, а исто толку е омилена и кај македонската читателска публика. Родена […]

Живот

Во животот има само една голема љубов!

Со својот карактер кој на прв поглед изгледа безгрижен, Фредерик Бегбеде изнесува доста горчливи вистини за животот на модерниот човек во големиот град. Овој француски писател го споделува своето размислување […]

Култура

Ова се најпродаваните книги во Македонија во 2019 година според сајтот КупиКнига

Читателите повторно го ставија на првото место авторот Гијом Мисо, според топ 10 листата на најпродавани книги што ја објави КупиКнига.мк! -Нашиот сајт постои повеќе од седум години и секоја […]