Ознака: Маврово

Вести

Најмногу дожд во текот на изминатите 24 часа наврна во Маврово

Најмногу дожд во текот на изминатите 24 часа наврна во Маврово. Мерењата на УХМР покажуваат наврнат талог од 84 литри на метар квадаратен, во Крушево 62, Гевгелија 47, Лазарополе 46, […]

Издвојуваме

Летна и зимска сезона во Маврово

Распослан на падините на планините Кораб, Дешат, Шар Планина и Бистра, Националниот парк Маврово е најголемиот национален парк во Македонија. Исполнет со богата флора која вкучува преку 1000 различни видови […]

Издвојуваме

Летниот и зимскиот одмор во Маврово, подостапни од било кога

Во Маврово, на падините на прекрасната Бистра, се наоѓа новоизградениот Станбен комплекс Маврово. Со поглед кон Мавровското езеро и зелените предели на планината, комплексот нуди единствени поволности за идните сопственици. […]

Вести

Остварени барањата од теренската посета на Груевски на мавровско-дебарскиот крај

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски и надлежните институции не ги заборавија своите ветувања дадени пред жителите на реканско-дебарскиот крај.Минатиот август, Груевски во својство на претседател на Владата ги посети овие […]