Ознака: проекти

Вести

Трајановски: Скопје прерасна во урбана и модерна метропола

Скопје во изминативе години прерасна во урбана и модерна метропола. Огромен број на проекти реализирани во двата мандати на градоначалникот Коце Трајановски го направија главниот град на Македонија посакувано место […]

Вести

Петрушевски: Градоначалникот на Куманово вети многу проекти, но од ветувањата ништо не е сработено

Бране Петрушевски на денешната панел дискусија во организација на ВМРО-ДПМНЕ истакна дека локалната власт на Куманово на чело со сегашниот градоначалник ќе биде запаметена по барањето на разно-разни изговори зошто […]

Локална самоуправа

Бројни проекти реализирани и во 11 Октомври Бараки

Правејќи напори да им го подобри секојдневието на своите жители, Општина Кисела Вода досега реализираше бројни проекти и во населбата 11 Октомври Бараки, како за подобрување на инфраструктурата, така и […]

Вести

АД ЕЛЕМ со низа проекти – Големи инвестиции и вработувања

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски денес заедно со директорот на АД ЕЛЕМ Христијан Мицковски извршија увид во градежните активности на новата административна зграда на компанијата. Посетата Груевски ја искористи да […]

Вести

ВМРО-ДПМНЕ: СДС не реализира ниту еден проект за заштита на културното наследство

ВМРО-ДПМНЕ преку соопштение ја оцени како политички памфлет денешната прес-конференција на Роберт Алаѓозовски, претседател на Комисијата за култура на СДСМ, на која, наведуваат, Алаѓозовски ја покажал својата елементарна некомпетентност за работите […]

Вести

Минатата година во Св.Николе реализирани голем број на инфраструрни проекти

Oколу 300 проекти од сферата на инфраструктурата се реализирани минатата година во Општина Свети Николе.  Како што рече денеска градоначалникот Зоран Тасев во отчетот за сработеното, асфалтирани се 26 локални […]

Вести

Реализирани голем број на капитални проекти во сите општини во Скопје

Изминатава 2016 година беше успешна за Градот Скопје, година во која реализиравме голем број капитални проекти во сите 10 општини на територијата на Скопје со кои значително ќе се подобри […]

Вести

Затковски: Годинава реализирани проекти во вредност од 2.800.000 евра

Реализирани бројни проекти во текот на 2016, а планирани нови за тековната 2017 година, најави градоначалникот на општина Кривогаштани, Тони Затковски.  Во 2016 година се реализирани вкупно 36 проекти во […]