Ознака: путер

Занимливости

Трик кој секоја домаќинка треба да го знае – еве што може да ставите на плехот освен брашно, пред да печете колачи или торта

Премачкувањето на плехот со путер или пак брашно, е вообичаен чекор при печењето колачи или пак торта. Сепак, постои еден трик кој што секоја домаќинка треба да го знае. Постапката […]

Здравје

Најздрави грицки!

Сите знаеме дека грицките и сета препроцесирана храна не треба да ја има на нашето мени или да биде застапена во ретки исклучоци, особено ако имаме намера да слабееме. Но, […]