Ознака: симптоми

Живот

Упорно ги игнорирала овие симптоми, а кога отишла на преглед докторот и соопштил УЖАСНА ДИЈАГНОЗА! Нејзиниот живот е завршен!

Во последните неколку децении овој тип на рак е причина за многу смртни случаи и наречен е како „тивок убиец“.Во поголемиот број на случаите, ракот на јајници се дијагностицира во […]

Живот

ОБРНЕТЕ ВНИМАНИЕ: Косата се менува пред срцев удар!

Високата концентрација на котризол во косата е индикатор на потенцијален срцев удар. Имено месеци однапред, според ова ниво, можно е да се одреди ризикот од удар.Истражувајќи го крвниот систем и […]

Живот

РАНИ ЗНАЦИ на предупредување за намалена функција на ЦРНИОТ ДРОБ!

Црниот дроб е витален орган на телото бидејќи извршува повеќе од 400 функции, вклучувајќи ја и онаа за филтрирање на отпадот и токсините од организмот. Примарна задача на црниот дроб […]

Живот

Игнорирањето на овие симптоми може да ве чини живот

Препознавањето на алергијата на глутен, како и нејзините можни последици не е лесно, а особено во раната фаза, кога најчесто се игнорираат симптомите. За жал, стандардните медицински тестови за толеранцијата […]

Живот

Еве како САМИ да преживеете срцев удар додека не пристигне помош!

Луѓето со срцеви заболувања се мачат во топлите денови. Она од што мораат да се чуваат е изложувањето на сонце во моментите кога тоа е најсилно и прејадувањето.Меѓутоа, научно е […]

Живот

Симптоми за КАМЕН ВО БУБРЕГ за кои треба да сте СВЕСНИ!

Бубрежните каменчиња се едни од најчестите причини за бубрежно заболување. Тие се создаваат како резултат на генетска предиспозиција, но често се поврзани и со присуство на хронична инфекција на уринарните […]