Ознака: шеќер

Живот

Задоволете ја вашата потреба за слатки без еден грам шеќер

Само вистинските зависници од слатки знаат какво е чувството кога ќе ви “падне шеќерот”. Многумина се подготвени да прекинат сè што работат, само за да отидат до фрижидерот или до […]

Живот

Шеќерот ги “буди” ќелиите на карциномот и ги прави поагресивни

Научниците откриле дека шеќерот ги „буди“ ќелиите на ракот и ги прави туморите поагресивни.Резултатите од деветгодишниот истражувачки проект во Белгија кој е објавен во списанието “Nature Communications” се сметаат за […]