Трпана многу сакала да отиде на лов заедно со Трпе…

Loading...

Трпана многу сакала да отиде на лов заедно со Трпе…Се согласил Трпе и една ден ја земал и неа и по патот и објаснуе:
– Важно е ако отепаш елен, да застаниш до него да знаат дека ти си го отепала, да не дојде некој и рече дека он го отепал.
Се разделиле двајцата, шета Трпе по шумата и слуша истрел.
Оде во тој правец, и ја гледа Трпана како се расправа со еден маж, мафта со рацете и објаснуе.
Оде Трпе до нив и го слуша мажот:
– Добро мори жено, добро, еве виа еленот ти го отепа, ама дозволи барем седлото да си го земам?Се согласил Трпе и една ден ја земал и неа и по патот и објаснуе:
– Важно е ако отепаш елен, да застаниш до него да знаат дека ти си го оте

loading...
Loading...