Трпе го прашува Перо: – Кажи ми брат, како да се „ослободам“ од Трпана…

Loading...

Трпе го прашува Перо: – Кажи ми брат, како да се „ослободам“ од Трпана, веќе ми е преку глава дојдена, а за развод не сака ни да чуе.Трпе го прашува Перо:
– Кажи ми брат, како да се „ослободам“ од Трпана, веќе ми е преку глава дојдена, а за развод не сака ни да чуе.
– Епа, уплати ѝ за возачка, знаеш како жените возат, сама ќе се спука во некој ендек.
Се среќаваат по некое време и Перо го прашува Трпе:
– Што направи Трпе, ти успеа ли тоа што ти го кажав?
– Ма јок, уплатив, положи, ѝ купив и мало Југо, ама споро вози, ништо не прави.
– Па батали го Југото, земи и нешто појако, Јагуар на пример.
По извесен период повторно на улица се гледаат тие двајцата и повторно Перо го прашува Трпе:
– Трпе, како е сега, средено ли е?
– Да да, сè помина по планот, ја нема веќе Трпана.
– А со Јагуарот што се случи?
– Ништо, ене го се шета позади куќа во двор.Трпе го прашува Перо:
– Кажи ми брат, како да се „ослободам“ од Трпана, веќе ми е преку глава дојдена, а за развод не сака ни д

loading...