Трпе директор

Loading...

Трпе станал директор и решил да биде строг. За да воведе ред во фирмата решил првиот што ќе го види да не работи да го избрка. Шетајќи така низ фирмата тој видел како некој човек стои во ходникот и брои пари.
– Аха, е овој ќе го избркам за да биде пример за другите.
Дошол до него и го прашал колку заработува месечно. Човекот гледајќи го збунето му рекол:
– 200 евра.
Трпе вади од џебот 200 евра, му ги дава и му вика:
– Од утре па натаму, не доаѓај на работа.
Човекот ги земал парите збунето и си заминал.
Вработените го гледаат Трпе зачудено, а тој победоносно ги прашува:
– Која функција ја имаше овој мрзеливко тука?
– Шефе, тој не работеше кај нас, само ни' достави пица – плашливо му одговорил некој од вработените.Трпе станал директор и решил да биде строг. За да воведе ред во фирмата решил првиот што ќе го види да не работи да

loading...