Виц: Чековите на Трпе

Трпе земал плата и нормално отишол право во банка да земе чекови. Кога ги земал почнал да ги троши неконтролирано, за жена, деца, храна…  Еден ден го викнале во банка.
Господине Трпе, толку сте заглавени што ќе завршите во затвор.
Немојте ве молам, што можам да направам?
Па ако ги вратите парите нема да одите во затвор.
Па што не кажете веднаш, се препотив од страв, еве сега ќе ви напишам чек!
Трпе земал плата и нормално отишол право во ба

Пронајдете не на следниве мрежи: