Виц: Погрешно сфатена!

Loading...

Си била некоја вдовица, направила колач за да му го носи на маж и.<
 Одејќи кон гробиштата колачот и паднал. Кога жената стигнала на гробт на маж и почнала да зборува плачејки:
– Убав беше Иванее!Од другата страна попот ја слушнал како плаче и ја тешел:- Не плачи ќерко ќе си најдеш поубав.Жената уште посилно заплакала и рекла:- Сладок бешее Иванеее!Попот повторно ја теши:- Не плачи ќерко ќе си најдеш друг.Жената повторно заплака и рече:- Со три јајца беше Иванеееееее!Попот се подзамислил и и рекол:- Е сега плачи таков нема да најдеш!Си била некоја вдовица, направила колач за да му го носи на маж и.<
 Одејќи кон гробиштата колачот

loading...
Loading...