Влегува црнец во продавница и бара храна за мачка…

Loading...

Влегува црнец во продавница и бара храна за мачка.Продавачката многу мразела црнци, и затоа му вели:— Оди донеси ја мачката, од кај јас да знам дека нема ти да ја изедиш.Црнецот малку се зачудил ама не рекол ништо, отишол дома и ја донел мачката.Другиот ден оде он и бара храна за кучиња.Продавачката му го вика истото и човекот оде дома и го носе и кучето.Третата ден иде црнецот и носе кутија од крем, го гледа продавачката и му вика:— Шо е таа кутија од крем?Ја отвара он кутијата и и вика:— Де мирисни малку.Мириса она и со гнасење:— Аууу смрде, а бе воа се гомна.— Точно така, дај една тоалетна хартија.Продавачката многу мразела црнци, и затоа му вели:— Оди донеси ја мачката, од кај јас да знам дека нема ти да ја изедиш.Црнецот малку

loading...
Loading...