Зет, домазет

Loading...

Му вели бабата на домазетот:-Зете расипано е казанчето, поправи го.-Што ми е гајле, не е мое.Наредниот ден:-Зете расипана е кадата, среди ја. -Што ми е гајле, не е моја.Се изнервирала бабата, му ја препишала целата куќа на зетот и следниот ден му вели:-Зете, поправи го казанчето не чини.-Што ти е гајле, не е твое.Му вели бабата на домазетот:-Зете расипано е казанчето, поправи го.-Што ми е гајле, не е мое.Наредни

loading...
Loading...