Дојава за бомба на софискиот аеродром

На аеродромот во Софија денеска е пријавена дојава за бомба, јави НОВА ТВ, повикувајќи се на Управата за внатрешни работи на бугарскиот главен град.

Направена е проверка, не е пронајдена експлозивна направа.

Приведен е 27-годишен маж, со криминални досиеја.

Аеродромот работи во нормални услови.

Пронајдете не на следниве мрежи: