Виц: Трпе пијан

Loading...

Доаѓа Трпе дома, мртов пијан. Трпана му врзува еден шамар и му вика:
– Ќе пиеш уште, а?

Трпе молчи. Трпана пак му врзува шамар:
– Сакаш да пиеш, а?
Трпе молчи. Трпана и по трет пат му врзува шамар и вика:
– Сакаш да пиеш, а?
И Трпе одговара:
– Добро де, тури уште по една кога веќе толку запна.

loading...