Потврдено македонскиот „Косили“ патоген

Loading...

Според пишувањето на Сител денеска е потврдено дека „Косили“ на “Форбас“ е патоген
И покрај скандалот со обвинување на српската фирма Невена дека шампонот кој се произведува во Македонија е канцероген, на ДСЗИ им требаше повеќе една недела да излезат со првична информација дали овој производ е безбеден за употреба..

Првичните резултати од анализите покажуваат дека и двете мостри земени од оваа фирма содржат условно патогена бактерија која е изолирана во поголем број од дозволеното.
Детскиот шампон Косили на “Фобас” ќе биде повлечен од продажба. Микробиолошки бил неисправен.

Целиот текст на следниот линк:

https://news.vrabotuvanje.com.mk/mk/articles/muabet-na-denot/potvrdeno-makedonskiot-kosili-patogen

loading...
Loading...