Мали Џокица vs учителка

Loading...

Си бил Мали Џокица второ одделение и отишле сите заедно на школска екскурзија низ Македонија арно ама со преноќување.Кога се сместиле во хотелот, сите деца уморни веднаш заспале, само Џокица не.
Пошла учителката да провери и го видела Џокица разбуден. Го прашала зошто не спие, а тој и рекол:
Јас дома кога заспивам, мајка ми спие заедно со мене, и јас моето мало прсте го ставам кај неа во папукот. Затоа сега неможам да заспијам.
Видела не видела учителката, морала нешто да направи за да го успие Џокица и рекла: Еве Џоке, јас че спијам со тебе само ти да заспиеш…..
После некое време се слуша вознемирен учителски глас:
Учителката: Џокица тоа не е папукот!!! Џокица: Знам, ама и ова не е моето мало прсте!!!
 
Си бил Мали Џокица прво одделение и на час по математика учителката прашала: Ако на една јаболкница има 10 врапчиња, а ловецот со пушката уловил 5, колку врапчиња останале на гранката? Мали Џокица одговорил: Нула. Учителката: Е како нула, останале 5. Мали Џокица.: Ама како останале 5, другите 5 се исплашиле од пушката и избегале. Учителката.: Џокица, сепак ова е час по математика, одговорот е 5, но ми се допаѓа како размислувзаш. Другиот ден Мали Џокица. ја прашува учителката: Учителке по улица одат 3 жени, сите три јадат сладолед на стапче, едната го лиже, другата го каса, а трата го лапа цел, која од нив е мажена Учителката. Какво е ова прашање? Мали Џокица.: Ве молам учителке одговорете ми. Учителката: Пааа, се знае која од нив е мажена, таа што го лапа цел сладоледот. Мали Џокица. : Учителке, мажена е таа што носи бурма на прстот, но ми се допаѓа како размислуваш!!!

loading...