Попот и четирите чесни сестри

Loading...

Четири чесни сестри одат кај попот да се исповедаат.
Попот ги гледа и им вели застанете една позади друга и кажете по ред што имате.
„Оче јас грешев го пипнав со прст“ рекла првата „Изми го прстот во светата вода“ рекол попот
Јас оче го држев во рака“ рекла втората „Оди измија раката во светата вода“ рекол попот
Се јавува четвртата „Оче може ли јас да одам преку ред да ја измијам устата зошто оваа третата ќе треба да го мие газот во водата“

loading...