Цветко и Перица

Loading...

Цветко се јавува во водовод:

– Ало, водовод ли е тоа?
– Да?
– Од чешмата тече вода!
– Е вие што очекувавте?
– Епа, како што ја гледам сметкава, очекував Heineken.

 

Пред спиење Перица му се моли на Господа:
– Господе, те молам од денес да направиш Прага да биде главен град на Полска. Го слушнал брат му и прашал:
– Бате, каква ти е оваа молитва?
– Остај, брат, денес имавме писмена по географија.

 

loading...