Машко-женски вистини

Loading...

Иако не можат да живеат еден без друг, понекогаш не можат да живеат ниту заедно, ниту разделено. Знаете ли дека постојат и многу поинакви вистини за машко-женските односи.Оставаме на вас да процените дали е ова вистина:

 

1. Доколку и се додворувате малку на вашата девојка, на ист начин како сега да сакате да ја добиете, како да не ве сака тогаш верувајте дека таа нема да заборави и дека ќе ви одговори со многу добрина, исто како да нема друг, како да не може да бира.

2. На убавите жени не треба многу да им се верува. Премногу убавите нема ви бидат верни. Истото важи и за паметните мажи.

 

3. Немојте да трчате по жените, можно е да се судрите со оние кои бегаат од нив.

4. Маж е име за онок кој ве сакал некогаш, а жена е име на онаа која сакала друг а се омажила за вас.

 

5. Ниту мажите ги мразат жените колку што викаат на нив, ниту жените нив ги сакаат толку колку што ги трпат.

6. Ако твојата жена вредела, ќе се омажела за друг, немало да те чека тебе.

 

7. Мајките ги учат керќите да не бидат блесави како што биле тие во нивните години. Ситуацијата кај татковците е поинаква. Нема врска што мајките биле блесави, доволно е што татковците во тоа време биле многу глупави.

8. Кога наутро една жена го убедува својот мамурен маж дека е дома и дека таа му е жена, на мажот најчесто не му е јасно: ако тоа е вистина, што бара тогаш тој таму? 

loading...