Виц: Печалбар

Loading...

По 10 години, Трпе се враќа од печалба во Германија.На аеродромот го чека целото семејство. Мајка му го здогледува Трпе и се стрчува кон него, но тој и удира шлаканица. По неа се затрчува и сестра му, а Трпе и неа и удрил шлаканица. Истото го направил и со неговиот брат. 

На крајот доаѓа татко му и го прашува:

– Добро бе Трпе, што ти е тебе, зошто на сите ни удираш шлаканици?
Трпе одговара:
– Како бе зошто… 10 години сум во Германија, денар не сте ми испратиле!

loading...