Брзо комшивке, жена ми се пораѓа…

Loading...

Си биле маж и жена живееле во колиба каде што немало ни електрична енергија. Жената почнала да се пораѓа среде ноќ, а мажот стрчал кај комшивката и и вика: – Брзо жена ми се пораѓа. Комшивката му вика:– Земи барем една светилка да гледам што правам.Си биле маж и жена живееле во колиба каде што немало ни електрична енергија. Жената почнала да се пораѓа среде ноќ, а мажот стрчал кај комшивката и и вика: – Брзо жена ми се пораѓа. Комшивката му вика:– Земи барем една светилка да гледам што правам. Зема мажот светилка и жена му раѓа женско, комшивката му вика:– Ај нека ти е жива ќеркичката. Одеднаш комшивката вика:– Свети, свети уште едно!!! Жена му раѓа и машко и му вика, ај нека ти е жив и синот. Комшивката повторно вика:– Свети, свети уште едно. И мажот вика:– A да ја изгаснам јас светилкава да не доаѓаат по светлово децава?Си биле маж и жена живееле во колиба каде што немало ни електрична енергија. Жената почнала да се пораѓа среде ноќ, а мажот стрчал кај комшивката и

loading...