Кога дечкото од IT не ти верува дека имаш проблем со принтерот

Loading...

Една интересна приказна раскажана од канцелариски работник во една голема компанија.Пред некој ден се јавив во IT да ги повикам поради проблем со принтерот.
– Како можам да ви помогнам?
– Принтерот не работи!
– Кажете ми нешто подетално? Дали има некоја порака на дисплејот? Да не има заглавена хартија?
– Не се е во ред освен што глувчето е пикнато внатре!
– Глувчето е пикнато во принтерот?
– Да!
– Принтерот нема глувче! Глувчето е за компјутерот!
– Зошто секогаш мора да се безобразни вие од IT? Сега ќе ви пуштам слика.
Сликав и им пратив на email

Пред некој ден се јавив во IT да ги повикам поради проблем со принтерот.
– Како можам да ви помогнам?
– Принтерот не работи!

loading...
Loading...