Си зборуваат двајца другари…

Loading...

Зборуваат двајца другари:
– Еј, ја одучив мојата да ми пребарува по џебовите!- Како ти успеа тоа?- Случајно наидов на еден текст од весник како маж си ја убил жена си затоа што му ги пребарувалаџебовите. Го ставив текстот во џебот и од тогаш не смее.- Супер, и јас ќе ја пробам истата финта.Го нашол и другаров текстот и го ставил во џебот.Се среќаваат после една недела, првиот весел а вториот уплашен, несреден, пропаднат, со многу лошизглед.- Што ти се случи пријателе? Зошто се станал таков?- По твојот пример го ставив текстот во џебот. Наредното утро погледнав да видам дали го прочирала ивидов на негово место друг текст во кој пишуваше за жена која секогаш кога ќе забележела нештосомнително кај својот маж, му подметнувала таблети за спиење и ноќта му викала црнец да го „измасира“.Цела недела око не сум склопил…
 

 
– Еј, ја одучив мојата да ми пребарува по џебовите!- Како ти успеа тоа?- Случајно наидов на еден текст од весник како м

loading...