Ознака: влада

Вести

Владата донесе забрани за угостителите. Нема повеќе диџеи и концерти

Владата донесе забрани за угостителите. Нема повеќе диџеи и концерти Казните ќе бидат ригорозни Не е дозволено гостување на пејачи/музички групи/диџеи во угостителските објекти кои послужуваат пијалаци и храна, вклучително […]

Вести

Владата дава пари за тим билдинг, ама ги заборави учениците кои немаат компјутери

Во четвртиот пакет мерки за поддршка на економијата и справување на населението со последиците од корона кризата Владата издвои средства за тим билдинг, но не издвои средства за компјутери потребни […]

Вести

Се намалува стапката за ДДВ за ресторански услуги и служење на храна и пијалаци од 18 на 10 проценти

Се намалува стапката за ДДВ за ресторански услуги и служење на храна и пијалаци од 18 на 10 проценти. Една од мерките на Владата од новиот пакет за економска помош […]

Вести

Мицковски против мерките за помош од страна на Владата

Мицковски против мерките за помош од страна на Владата парите завршуваат кај граѓаните, нека не се чуди зошто е во опозиција – му одговорија од СДСМ Владатата ќе даде платежни […]

Вести

Избрани собраниските комисии , а предлог замениците министри по 20 септември

Парламентот вчера ги формираше работните тела со што и официјално може да почне со законодавната функција по речиси два месеци откако беше конституиран. Одлуката за персоналниот состав на комсииите беше […]

Вести

Најавено конституирање на собраниските комисии, партискиот договорот е постигнат

Членовите на собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата се очекува денеска да одржат седница на која треба да се гласа за составот на парламентарните комисии. Претседателот на Комисијата […]