Ознака: ДИК

Вести

Скандал: Граѓанин од Прилеп кога дошол на гласачко место видел дека веќе за него некој имал гласано

Се појавуваат се повеќе докази за изборниот фалсификат и огромни неправилности кои се случувале на локалните избори кои беа одржани во неделата.Граѓанин од Прилеп непријатно се изненадил во моментот кога […]

Вести

ДИК забрани јавноста да ги види сведочењата за изборниот фалсификат во режија на СДСМ

Државната изборна комисија на денешната седница на која се одлучува за приговорите за изборни нерегуларности во текот на изборниот процес во неделата, одлучи седницата да се затвори за јавноста, да […]

Вести

ДИК: Излезноста на изборите до 17 часот 49,14 проценти

Излезноста на гласањето до 17 часот на територија на Република Македонија според податоците што ги објави ДИК изнесува 49,14 проценти.На територија на Град Скопје излезноста е 50,58 проценти. Највисока излезност […]

Вести

ДИК: Сите неправилности се отстранети, гласањето тече без прекин

Излезеноста до 13 часот според податоците добиени од општинските изборни комисии (ОИК) на територија на РМ изнесува 27,11 проценти. На ниво на Град Скопје е 29,17 проценти, соопшти на денешната […]

Вести

Излезноста до 13 часот 27,11 проценти

Излезноста на гласањето на ниво на Република Македонија на денешните избори до 13 часот според податоците што ги соопшти Државната изборна комисија изнесува 27,11 проценти.Во Скопје, како што соопшти портпаролката […]

Вести

Прекин во Аеродром, гласач по грешка две ливчиња ставил во една кутија

На едно избирачко место во општина Аеродром имало прекин во гласањето, откако еден гласач кому му биле дадени четири гласачки ливчиња, а кога ги ставал во гласачките кутии кај себе […]

Вести

ДИК утре ќе им ги достави уверенијата на новоизбраните пратеници

Државната изборна комисија (ДИК) утре попладне ќе ги врачи уверенијата за новите избрани пратеници.Овој пат увреренијата, како што соопшти ДИК, ќе има бидат врачени на овластените претставници на коалициите и политичките […]