Ознака: лук

Живот

Јадете лук и мед 7 дена – рецепт кој е инфузија за организмот, лек за тешки заболувања

Лукот и медот можеби ви изгледаат чудно во комбинација, но истата таа комбинација ќе направи чудо за вашето тело. Зајакнете го вашиот имунитет со овој еликсир. Лукот дава многу бенефити […]

Живот

Десет причини зошто треба почесто да се јаде лук!

Големиот математичар Питагора лукот го нарекол „крал на зачините“, не само поради вкусот туку и поради влијанието на здравјето. Во народната и традиционална медицина отсекогаш заземал важно место. Пред 5.000 […]

Живот

Непријатната миризба воопшто не е важна: Дознајте зошто мора да јадете лук

Отсекогаш се користел во гастрономски, но и медицински цели. Големиот математичар Питагора лукот го нарекол „крал на зачините“, не само поради вкусот туку и поради влијанието на здравјето. Во народната […]